POROČILO ASK FUŽINAR ZA SEZONO 2015/2016

on .

V sezoni 2015/2016 je bilo v ASK FUŽINAR včlanjenih skupaj 115 tekmovalcev, ki se tekmovali v različnih pokalih in osvajali zelo dobra mesta. Mlajši tekmovalci (U4 in U6), ter (U8 in U10) so se udeleževali predvsem KOROŠKEGA POKALA, ki ga priredi vsak klub v vzhodni regiji. Starejši tekmovalci (U10, U12, U14 in U16) pa so tekmovali na tekmovanjih za POKAL VZHODNE REGIJE, DRŽAVNA TEKMOVANJA, DRŽAVNA PRVENSTVA IN MEDNARODNA TEKMOVANJA. Tisti najstarejši, pa so tekmovali na FIS TEKMOVANJIH, V EVROPSKEM in SVETOVNEM POKALU.

Če povzamem sezono glede rezultatov, je bila sezona 2015/2016 za ASK FUŽINAR zelo uspešna, tako za klub, kot tudi za posamezne tekmovalce, saj smo osvojili veliko medalj na DRŽAVNIH TEKMAH, na DRŽAVNIH PRVENSTVIH in MEDNARODNIH TEKMOVANJIH. Pri skupini U16 imamo tudi dva tekmovalca, ki sta člana OTROŠKE SMUČARSKE REPREZENTANCE in sta zastopala SLOVENIJO na mednarodnih tekmovanjih po EVROPI. 

 Za POKAL VZHODNE REGIJE smo kot klub osvojili skupno 2. mesto, nekaj točk za SK BRANIK MAROBOR, ki velja za enega večjih klubov v slovenskem prostoru. Posamezni tekmovalci pa so skupno dosegli naslednja mesta:

 U10

Ana MERC                          skupno 5. mesto

Matevž KOREN                   skupno 5. mesto

Rene PEPEVNIK                  skupno 9. mesto

Vid MLAKAR                       skupno 10. mesto

 U12

Vita KLEMENC                   skupno 3. mesto

Tija TONE                         skupno 4. mesto

Pika PEPEVNIK                  skupno 8. mesto

Jaka VOLENTAR                 skupno 1. mesto

David ZAGERNIK               skupno 3. mesto

 U14

Tinkara KOREN                  skupno 4. mesto

Masa VOLENTAR                skupno 6. mesto

U16

Luka MOLIČNIK                 skupno 1. mesto

Anže PORI                        skupno 2. mesto

 Na državnem nivoju, je klub osvojil skupno 8. mesto izmed 30 klubov v Sloveniji. Posamezni tekmovalci so na državnih tekmovanjih dosegali izjemne rezultate. Pri cicibanih U12, je treba predvsem izpostaviti 4 tekmovalce, ki so se redno uvrščali med najboljših 10 v kategoriji, predvsem VITA KLEMENC, ki je bila na državnih tekmah za VELIKO NAGRADO RAUCH skupno na 1. mestu, prav tako JAKA VOLENTAR, ki je v skupnem seštevku za VELIKO NAGRADO RAUCH osvojil skupno 2.mesto. Velik napredek sta naredila tudi TIJA TONE, ki je skupno osvojila 9. mesto, ter DAVID ZAGERNIK, ki je imel veliko smole z odstopi osvojil skupno 9. mesto, osvojil pa je 3. mesto na mednarodni tekmi MEMORIAL ROKA PETROVIČA. JAKA VOLENTAR je v sezoni 2015/2016 postal tudi DRŽAVNI PODPRVAK, saj je na tekmi za DP osvojil 2.mesto. Jaka je tudi zmagal na mednarodnem tekmovanju v ITALIJI za MEMORIAL JURIJ PUNTIL.

Deklici U14, TINKARA KOREN in MAŠA VOLENTAR, sta se na državnih tekmah uvrščali od 5. mesta, pa tja do 15. mesta. Kakšno tekmo bolje, drugo pa malo slabše. Menim da sta sposobni veliko več, zato pričakujem v naslednji sezoni boljše rezultate, potrebno pa bo vložiti še več truda in trdega dela. 

 Pri starejših dečkih U16, pa moram predvsem izpostaviti tekmovalca ANŽE PORI in LUKA MOLIČNIK, ki sta v letošnji sezoni osvojila tudi največ medalj na DRŽAVNIH TEKMAH in DRŽAVNIH PRVENSTVIH. Oba sta tudi člana SLOVENSKE OTROŠKE REPREZENTANCE, ki zastopata SLOVENIJO na mednarodnih tekmovanjih, kot so POKAL LOKA (SLO), PINOCCIO (ITA), TOPPOLINO (ITA), SLJEME (CRO), VAL DISERE (FRA). Na državnih tekmovanjih, sta oba tekmovalca osvajala kolajne, ter si za skupni seštevek za VELIKO NAGRADO RAUCH prismučala skupno 3. mesto LUKA MOLIČNIK in 4. mesto ANŽE PORI. Luka MOLIČNIK je na mednarodnem tekmovanju na HRVAŠKEM (Sljeme) tudi zmagal v SLALOMU.

Na DRŽAVNEM PRVENSTVU pa sta v kategoriji U16 osvojila naslednja zelo dobra mesta:

 ANŽE PORI:

4. mesto na DP v VSL

3. mesto na DP v SL

2. mesto na DP v SG              -         državni podprvak v superveleslalomu

2. mesto na DP v KOM         -           državni podprvak v kombinaciji

 LUKA MOLIČNIK

3. mesto na DP v VSL

6. mesto na DP v SG

Če vse skupaj povzamem smo lahko s sezono zelo zadovoljni. Sam se bom tudi prihodnjo sezono trudil skupaj s tekmovalci, da bi bila prihodnja sezona še boljša. Je težko, saj je konkurenca zelo huda, a verjamem, da nam bo s trudom in trdim delom to tudi uspelo.

Sašo Kotnik